TRENER PEŠIĆ O GRČKOJ: Momčad kakvu dosad nisu imali

Reprezentaciju Srbije očekuje prva važna utakmica otkako se okupila početkom mjeseca, jer će sutra u beogradskoj Areni dočekati Grčku na startu druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Grci dolaze s dvostrukim MVP-jem i MVP-jem prošlogodišnjeg NBA finala Janisom Adetokunbom, a srpski izbornik Svetislav Pešić u izjavi za “Sport Klub” otkrio je da je naš stručni stožer posebnu pažnju posvetio pojedincima.

Naravno, pazili smo na individualne kvalitete svih košarkaša. Mora biti jasno da grčka reprezentacija nije samo Giannis. Ovo je momčad kakvu Grčka nikada prije nije imala. Od vremena Galisa, Yanakisa i Fasoulasa, ovo je jedna momčad koja ima iskustvo, mlade igrače i izuzetan atletski duh. Ogromno iskustvo sa Slukasom, Kalatesom, s Papanikolaouom… To je momčad koja je po mojoj procjeni, po individualnoj kvaliteti i kontinuitetu, jedan od najvećih favorita za Europsko prvenstvo.rekao je selektor Srbije.

Pešić je istaknuo kako naša momčad traži kontinuitet, što protivnik već ima.

Ovdje smo favoriti, jer igramo u svojoj dvorani. Dvorana će biti puna, naši gledatelji će nakon dugo vremena imati priliku vidjeti našu reprezentaciju i pomoći nam. Treba nam malo vremena da se bolje složimo. Imaju više kontinuiteta zajedničke igre. Mi to tražimo, mi rastemo. Jesmo malo bolji nego što smo bili, ali još nismo na razini da možemo reći da smo potpuno spremni. Naravno, idemo s najvećim mogućim ambicijama, pa ćemo vidjeti kako će to sve biti. rekao je Pešić.

Selektor je objavio i spisak košarkaša na koje će računati za ovu utakmicu.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU