MUP RS uhapsio osobu koja je ostavila komentar ‘Banja Luko očekuj masakr’

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) identifikovali su lice koje koristi kanal pod nazivom “Chad” na društvenoj mreži “YouTube”, a koje je ispod videoobjave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi: “Banja Luko očekuj masakr”.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je to kvalifikovao kao krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”.

“Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Banjaluka su u svojstvu svjedoka, na navedene okolnosti saslušali A. P., oca maloljetnog lica, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja navedenog djela”.

Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana, ali i uopšte na način koliko i kako provode vrijeme na društvenim mrežama”, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

U tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, prošle sedmice je hicima iz vatrenog oružja ubio osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

AA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU