Abdagić: Ne otkazujemo poetski maraton u Zenici, pravimo ga online

U teškim vremenima, ljudima su potrebne vesele i pozitivne stvari da ih opuste i razgale. Upravo iz tog razloga, odlučili smo da ne otkazujemo naš “Poetski maraton” koji tradicionalno organizujemo svake godine, 21. marta, na Svjetski dan poezije. Došli smo na ideju da naš maraton napravimo online, na način da pozovemo sve građane BiH i cijelog regiona da nam šalju recitacije svojih i tuđih pjesama, koje ćemo 21. marta objediniti i emitovati na našoj Facebook stranici – kazao je za Fenu direktor Gradske biblioteke Zenica Haris Abdagić, govoreći o svojevrsnom poetskom otporu trenutnoj situaciji.

Abdagić pojašnjava da su u toj kulturnoj instituciji došli na ideju da maraton naprave tako što će pozvati građane Bosne i Hercegovine i cijelog regiona da šalju recitacije svojih i tuđih pjesama, koje će 21. marta objediniti i emitovati na Facebook stranici biblioteke.

  • Odziv je za sada odličan, ljudi su vrlo toplo i blagonaklono prihvatili ovu inicijativu, koja je već sada postala pravi internet hit. I ovim putem pozivam sve ljude da mobitelom snime recitaciju svoje omiljene pjesme i video nam pošalju na e-mail adresu poetskimaraton@gmail.com – naveo je Abdagić.

Iz Gradske biblioteke Zenica pozivaju sve članove i nečlanove, korisnike i nekorisnike, Zeničane i nezeničane, pjesnike, glumce, radnike, konduktere i vozače, medicinare i bibliotekare, arhitekte i građevinare, dizajnere i stolare, kustose i konobare, taksiste i muzičare, predsjednike, savjetnike, direktore i domare, penzionere i školarce, pionire, poletarce, trgovce i obućare, djecu, mlade, a i stare…da se pridruže toj inicijativi.

Sve što treba uraditi za učešće u tom poetskom maratonu je mobitelom snimiti sebe (ili nekog svog) kako recituje, čita ili pjeva svoju ili tuđu pjesmu, po vlastitom izboru.

Prikupljeni materijal će 21. marta, na Svjetski dan poezije, biti objavljen na Facebook stranici biblioteke, youtube kanalu, web stranici…

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU