3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Akcija čišćenja i uređenja općine Centar povodom održavanja SFF-a

  ()

  Povodom 25. Sarajevo Film Festivala, koji će od 16. do 23. augusta biti održan pod pokroviteljstvom UNESCO, na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića pokrenuta je kampanja za čistu i urednu središnju sarajevsku općinu.

  Akciju organiziraju Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice te općine u saradnji sa drugim nadležnim općinskim službama, štabovima civilne zaštite i savjetima mjesnih zajednica, kao i kantonalnim javnim komunalnim preduzećima “Rad” i “Park” te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom “Bjelave”.

  Općina Centar je ogledalo Sarajeva – glavnog grada Bosne i Hercegovine gdje svakodnevno boravi veliki broj turista i gdje se održavaju značajne kulturne, sportske i druge manifestacije od značaja za BiH ali i za regiju, navode iz te općine.

  Za projekte zaštite i uređenja okoline u općinskom budžetu za ovu godinu ta lokalna zajednica izdvojila je više od 3,6 miliona KM.

  Projekti se odnose na izgradnju i uređenje gradskih parkova i manjih javnih površina, dječijih “ciciban” igrališta i sportskih ploha, uređenje i ozelenjavanje grobalja te uvođenje selektivnog odlaganja otpada.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO