Akcija čišćenja i uređenja općine Centar povodom održavanja SFF-a

Povodom 25. Sarajevo Film Festivala, koji će od 16. do 23. augusta biti održan pod pokroviteljstvom UNESCO, na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića pokrenuta je kampanja za čistu i urednu središnju sarajevsku općinu.

Akciju organiziraju Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice te općine u saradnji sa drugim nadležnim općinskim službama, štabovima civilne zaštite i savjetima mjesnih zajednica, kao i kantonalnim javnim komunalnim preduzećima “Rad” i “Park” te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom “Bjelave”.

Općina Centar je ogledalo Sarajeva – glavnog grada Bosne i Hercegovine gdje svakodnevno boravi veliki broj turista i gdje se održavaju značajne kulturne, sportske i druge manifestacije od značaja za BiH ali i za regiju, navode iz te općine.

Za projekte zaštite i uređenja okoline u općinskom budžetu za ovu godinu ta lokalna zajednica izdvojila je više od 3,6 miliona KM.

Projekti se odnose na izgradnju i uređenje gradskih parkova i manjih javnih površina, dječijih “ciciban” igrališta i sportskih ploha, uređenje i ozelenjavanje grobalja te uvođenje selektivnog odlaganja otpada.

(FENA) E.F.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU