Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u ponedjeljak, 8. januara od 8.00 do 17.30 sati organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti održana u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH (Čekaluša 86 – kod Zubotehničke škole).

Liječenje djeteta oboljelog od raka je proces koji nije nimalo lak. Zahtjevan je kako mentalno, tako i fizički. Terapije su iscrpljujuće za dječiji organizam i narušavaju cijeli balans u tijelu. Terapija utiče i na “proizvodnju” krvnih ćelija, koje su ključne za nesmetan razvoj i život, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Upravo u trenucima kada su nivoi krvnih ćelija nezadovoljavajući za dalji nastavak liječenja potrebna je transfuzija krvi i njenih derivata. U ovom slučaju krv je lijek. Krv je život.

Stoga Udruženje pozivamo sve građane da daruju krv, u sklopu akcije koju organizuju Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška.

Udruženje preporučuje da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku: http://ztmfbih.ba/vodic-za-darivaoce.php

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU