Akcija FUP-a u Bihaću: Uhapšen muškarac koji je platio 100.000 eura za ubistvo brata

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji procesuirali osobu iz Bihaća inicijala R.B.(1964.) koja se dovodi u vezu sa krivičnim djelom “podstrekavanje na ubistvo“ iz člana 166. stav 1. u vezi sa članom 32. stav 1. i 2. KZ FBiH, javlja Klix.ba

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti lišen slobode, saopćeno je iz FUP-a.

Kako su naveli osoba lišena slobode se dovodi u vezu sa predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažovao određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala D.B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N.B. koje će za poslijedicu imati određeni stepen invaliditeta.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela. Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije”, naveli su u FUP-u.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU