Akcija Meta 2 u BiH: Policajci “češljaju” na 17 lokacija, pronađena veća količina droge i oružja, ima i uhapšenih

Timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MP ZDK) od jučer su krenuli u realizaciju akcije kodnog naziva Meta 2.

Akcija, koja je počela u srijedu u u poslijepodnevnim satima, nastavljena je i danas u ranim jutarnjim satima. Izvršeni su pretresi na 16 lokacija u Zenici. U akciji učestvuju i pripadnici MUP-a Republike Srpske, koji su obavilii pretres na jednoj lokaciji u Banjoj Luci, kao i pripadnici MUP-a  Srednjobosanskog kantona.

Kako su naveli iz MUP-a ZDK, pretresi objekata i osoba se vrše s ciljem pronalaženja i oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenju osoba koje su meta akcije, a koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, teška krađa te nedozvoljenog držanja oružja.

– U dosadašnjem toku operativne akcije, uhapšeno je više osoba, pronađena je veća količina droge i oružja, a više podataka o rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije Meta 2, potvrdit ćemo tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

U saopćenju se dodaje da akcija izvodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK. www.oslobodjenje.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU