AKCIJE U TUZLI/ Oduzete cigarate i rezani duhan vrijednosti 58.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije oduzeli su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 58.000 KM.

Akciju su proveli inspektori Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla, na osnovu ranijih operativnih saznanja.

Iz UIO preciziraju da su kod pet osoba pronašli veću količinu cigareta i rezanog duhana koji nije bio obilježen na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Radilo se o 3511 paklica cigareta, 117 kg sitno rezanog duhana i 510 paklica ručno motanih cigareta.

U drugoj odvojenoj akciji na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja kod jedne osobe pronašli su i oduzeli veću količinu robe stranog porijekla različitih robnih marki za koju nije posjedovala odgovarajuću dokumentaciju za porijeklo robe.

Protiv osoba kod kojih je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba bit će podnesen Izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a. Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 58.000 KM.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU