Ako imate iPhone, hitno instalirajte najnoviju nadogradnju – problem s fotografijama je riješen.

Apple je izdao novu verziju iPhone-a kako bi riješio problem koji je rezultirao ponovnim pojavljivanjem prethodno izbrisanih slika. Korisnici su primijetili da su osjetljive slike koje su bile izbrisane prije godinama iznenada se pojavile u njihovoj galeriji. Neke slike su se čak pojavile čak i na uređajima koji su bili izbrisani i prodati drugim osobama.

Apple je sada objavio ažuriranje za korisnike koje rješava rijetke probleme s pojavom fotografija koje su bile oštećene u bazi podataka čak i nakon brisanja. Iako nisu otkrili koliko je čest taj problem ili što ga uzrokuje, preporučeno je svim korisnicima da instaliraju ažuriranje koje također sadrži važne ispravke grešaka.

Nova verzija softvera, nazvana iOS 17.5.1, je sada dostupna. Korisnici je mogu preuzeti putem Postavki klikom na “Općenito” pa “Ažuriranje softvera”, ili telefon automatski može zatražiti instalaciju ažuriranja. Problem je započeo s prethodnim ažuriranjem iOS 17.5 ovog mjeseca, koje je donijelo niz promjena, uključujući omogućavanje preuzimanja aplikacija izravno s web stranica za korisnike u EU-u.

Appleove napomene uz ažuriranje nisu pružile odgovor na pitanje zašto su se fotografije ponovno pojavile, a kompanija još nije javno komentirala problem. Stračnjaci su sugerirali da bi to moglo biti uzrokovano načinom na koji iPhone i drugi uređaji obrađuju izbrisane datoteke, jer podaci ponekad ostaju na uređaju iako su izbrisani. Također, sigurnosno kopiranje fotografija u oblak može rezultirati višestrukim repliciranjem i ponovnim pojavljivanjem slika s raznih mjesta.

Apple nije promijenio ništa u vezi s uređajima koji su možda prodani ili proslijeđeni, ali je naznačio da će ažuriranje riješiti i taj problem, prenosi Independent.

Izvor: ( pressmediabih.com / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU