Ako ne mogu da hodam, puzat ću”: Celine Dion otkriva svoju borbu s rijetkom bolešću bendrafftovog sindroma

Obožavaoci Celine Dion bili su dirnuti nakon što je Amazon Prime objavio novi emotivni trailer za predstojeći dokumentarac I am: Celine Dion, koji prikazuje snimke iz života pjevačice.

U traileru se vidi muzička legenda Celine kako otvoreno govori o tome kako joj je dijagnostikovan sindrom ukočenosti i kako je to utjecalo na njeno nastupanje, što je rasplakalo mnoge njene fanove.

Na društvenim mrežama su se pojavili komentari poput: “Ovaj video me raznio. Kakva divna i jaka žena”, dok su drugi komentarisali: “Već plačem. Kraljice, ne zaslužuješ ovo”, “Toliko te volimo i nedostaješ nam”, pokazujući podršku pjevačici.

Najdirljiviji trenutak u traileru je kada Celine poziva hitnu pomoć, a u pozadini se čuje gradska buka, što ostavlja gledaoce u šoku. Pjevačica je u decembru 2022. otkrila da boluje od degenerativne bolesti – sindroma ukočenosti.

Sindrom ukočenosti je rijedak neurološki poremećaj koji uzrokuje progresivnu ukočenost mišića i grčeve, što može biti bolno i pogoršavati se s vremenom. Celine obećava svojim fanovima da će sačuvati svoj glas, nazivajući ga dirigentom svog života.

“Kada mi glas donosi radost, tada sam najbolja verzija sebe. Treba mi moj instrument – moj glas. Dijagnostikovan mi je rijedak neurološki poremećaj i sada sam spremna da o tome govorim. Volim svaki dio svog života”, rekla je Celine u traileru, završavajući sa riječima: “Ako ne mogu trčati, hodat ću. Ako ne mogu hodati, puzat ću. Ali neću stati.”

Izvor: ( pressmediabih.com / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU