Aktivnosti na Trebeviću, Vrelu Bosne i drugim zaštićenim prirodnim područjima odobrenim budžetom Kantona Sarajevo u iznosu od 563.600 KM

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i direktor JU za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Asad Jelešković su potpisali Sporazum o sufinansiranju i saradnji na realizaciji aktivnosti iz važećih planova upravljanja zaštićenim prirodnim područjima Kantona Sarajevo.

Planira se realizacija aktivnosti poput sanacije i rekonstrukcije drvenih mostova na Vrelu Bosne, zamjene i postavljanja novih posuda za otpad na prostoru SP “Vrelo Bosne”.

Ministar Bošnjak ističe značaj sredstava od 450.000 KM koja Ministarstvo opredjeljuje za sufinansiranje aktivnosti javne ustanove, ali i potrebu za jačanjem pozicije JU za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo. Direktor Jelešković naglašava devet aktivnosti koje će biti obuhvaćene ovim sporazumom, kao i važnost održavanja i infrastrukturnih projekata.

Finansijska sredstva su obezbijeđena za realizaciju aktivnosti ovog sporazuma, uključujući i unapređenje web GIS preglednika i edukaciju uposlenika.
Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU