Aktivnosti povodom Dana nezavisnosti BiH: Posjeta Domu za stara lica

Predstavnici Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti danas su posjetili Dom za stara lica gdje su se družili sa korisncima njihovih usluga.

Posjeta je upriličena u okviru programa obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a čiji je nosilac aktivnosti upravo ovo udruženje. Uz tortu i kafu članovi udruženja su sa našim starijim sugrađanima koji su smješteni u ovoj ustanovi ponovili da je najbitnije sačuvati državu od svih izazova.

“Želim da se zahvalim predstavnicima udruženja veterana Bosanska čast koji su u sklopu svojih planiranih aktivnosti posjetili našu ustanovu i naše korisnike, unijeli radost u ovu instituciju, počastili ih jednom tortom i organizovali lijepo druženje”, kazala je Sedina Muslić, direktorica Doma za stara lica Zenica.

“Ova aktivnost je u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti, organizator je Bosanska čast mi smo tu da doprinesemo koliko je moguće, da uljepašamo još jedan dan našim starijim osobama kojima treba baš ovako neke pažnje. Što se tiče programa on je tek počeo, drugi dan. Mi imamo za cilj da je ispoštujemo kako treba, imamo je samo jednu i treba je tako poštovati i obraćati se prema njoj. Naša država je Bosna i Hercegovina i tu ćemo ostati živjeti”, kazao je Zekerijah Šabanović, predsjednik Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene Bosna 3 koji su se uključili u obilježavanje Dana nezavisnosti BiH.

Aktivnosti na obilježavanju dana nezavisnoti nastavljaju se sutra priredbom u osnovnoj školi Hasan Kikić u Tetovu u 12 sati, te izložbom patriotskih slika u Muzeju Grada sa početkom u 18 sati. (N.G.)

The post Aktivnosti povodom Dana nezavisnosti BiH: Posjeta Domu za stara lica appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU