Albanac na granici između Srbije i Hrvatske “pao” sa oko 300 dijamanata

Carinici su na graničnom prijelazu između Hrvatske i Srbije – Batrovci sprečili krijumčarenje oko 300 dijamanata za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrijednost, ali će ona biti precizno utvrđena tek nakon stručne ekspertize.

Prekršaj krijumčarenja je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao „audi“ čeških registarskih oznaka, za čijim je volanom bio pedesetogodišnji Albanac sa kosovskim dokumentima, javlja RTS.

Mada je bio kategoričan da nema ništa da prijavi, ipak je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je u kaseti ispred suvozačkog sjedišta njegovog automobila pronađeno nekoliko kesica sa dragim kamenjem, saopštila je Uprava carina.

Kada je upitan zašto nije prijavio dijamante, vozač je najpre rekao da nije znao da mora da ih prijavi, a potom i da se radi o najobičnijim cirkonima, tačnije „svarovski“ kristalima koji nemaju naročito veliku vrijednost.

Međutim, nakon konsultacije sa stručnim licem, utvrđeno je da to nije tačno i da se radi o pravim dijamantima, čija bi vrijednost mogla biti izuzetno velika, što će naravno biti utvrđeno tek nakon vještačenja svakog pojedinačnog primjerka dragog kamenja.

Otkriveni dijamanti će biti zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv Albanca koji ih je krijumčario.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU