Alcaraz komentirao utrku s Đokovićem: Zakompliciralo se

Carlos Alcaraz neočekivano je poražen na turniru u Šangaju. Sada se situacija oko prvog mjesta na ATP listi dodatno zakomplicirala.

– Istina je da mislim da je odigrao jako dobro. Bilo je to na višoj razini u odnosu na utakmice koje smo igrali prije. Nije imao padove. Mislio sam da će meč ići drugačije nakon prvog seta koji je za njega bio jako težak. Napravio sam nekoliko grešaka koje nisu bile značajne na početku drugog seta, ali nije mi dopustio da se vratim u meč. Pokušao sam igrati svoj tenis, ali nisam mogao. Branio sam se cijeli meč, bez šanse da igram agresivno kako sam želio. Moram naučiti ostati koncentriran u trenucima poput onog na početku drugog seta, kada uopće nisam bio dobar. Uvijek kažem da se iz poraza može više naučiti nego iz pobjede. Sa sobom ću ponijeti mnoge lekcije koje će mi pomoći da budem bolji. Moram više raditi na nekim stvarima kako bih pobijedio najbolje. Prije nego što se ponovno natječem, radit ću na nekoliko aspekata igre, rekao je Alcaraz i dodao:

– Želim odigrati najbolje što mogu u Baselu, gdje ću igrati na sljedećem turniru. Znam da je cilj završiti broj 1 postao kompliciraniji s ovim posljednjim rezultatima. Bit će teško, ali želim pokušati. Pokušat ću osvojiti sljedeće turnire.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU