1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u BiH Matthew Fieldom u prvoj zvaničnoj posjeti Tuzli

  Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla Aleksandar Vujadinović sastali su se u četvrtak sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Fieldom, tokom njegove prve zvanične pojsete Tuzli. Razgovarano je o ekonomskim problemima, problemu odlaska mladih iz zemlje, političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a sva kako bi se poboljšao kvalitet života građana.

  ˝Važno nam je da imamo razumijevanje velike ambasade, velike sile, Velike Britanije. Drago nam je da imamo to razumiievanje u kontinuitetu. Razgovarali smo o ekonomskim problemima, problemu odlaska mladih, pa i nekim političkim problemima u Bosni i Hercegovini, a sva kako bi se poboljšao kvalitet života građana i kako bi smo zaustavili odlazak mladih. Razgovarali smo o razvoju ekonomije i nekim firmama iz Velike Britanije koje su već prisutne u Tuzli. Ja sam posebno adresirao problem legislative kada neko na federalnom nivou donese zakon kojim se ‘vežu ruke’ razvoju gradova i općina. Razgovarali smo i o različitim infrastrukturnim projektima˝, kazao je gradonačelnik Imamović, prenosi TIP.

  - Oglašavanje -

  Prema riječima ambasadora Fieldoma, lokalni nivoi vlasti su važna instanca, jer predstavljaju prvi kontakt građana i njihovih izabranih predstavnika. ˝Sa Gradom Tuzla smo do sada uspješno sarađivali na projektima i radujem se nastavku saradnje. Čuo sam puno dobrih novih ideja. Mogu vam kazati da ću se uskoro vratiti u Tuzlu˝, izjavio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u BiH i dodao: ˝Zabrinjava nas situacija zbog odlaska mladih, talentovanih i kvalifikovanih ljudi iz BiH. Zato smo udvostručili našu podršku za BiH. Moraju se otvoriti bolja radna mjesta, ojačati vladavina prava, ali i poboljšati javne usluge. Mislim da su prioriteti građana Tuzle i BiH isti kao i naši prioriteti, te da zajedno možemo sve riješiti˝.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO