Ambulanta porodične medicine u Lukovom polju počela sa radom

Ambulanta porodične medicine u Lukovom polju danas je počela sa radom. Ovo je 28. ambulanta na području grada Zenice.

Prije godinu dana počela je izgradnja ambulante porodične medicine u Lukovom polju, a danas je zvanično počela sa radom. Ovo je potpuno nov objekat  u kojem će se pružati kvalitetna zdravstvena zaštita za 1.706 mještana koji su godinama zdravstvenu zaštitu ostvarivali u mjesnoj zajednici Radakovo.

Drago mi je što će svi mještani Lukovog polja i ostalih naselja, njih je oko 1.700, dobiti nov, moderan objekat ambulante u kojem će moći dobiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Također, zdravstveni radnici Doma zdravlja će moći pružiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u ovakvom, novom adekvatnom prostoru ambulante“, naglasila je Mersija Kasumović, direktorica Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica.

mersija kasumović

Projekat izgradnje ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom vrijedan je 609.118, 10 KM, a realizovan je sredstvima Grada Zenica, Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja su obezbijeđena posredstvom aplikacije Grada Zenica na javni poziv za dodjelu sredstava.

Dobili su najmoderniju ambulantu porodične medicine u gradu Zenici i ja bih bio sretan da što manje ljudi ovdje dolazi, da smo što zdraviji“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

ambulanta porodične medicine u lukovom polju počela sa radom
fuad kasumović

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje radit će svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati, a za dodatne informacije svi zaintersovani pacijenti ambulantu mogu konaktirati na telefon broj: 032/206-625. (A. S.)

The post Ambulanta porodične medicine u Lukovom polju počela sa radom appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU