“Američki igrači će ostati bez posla, Europljani bolje treniraju”

U NBA trenutno vlada neobična situacija – prednjače igrači iz Europe.

Uz Nikolu Jokića, Janisa Adetokumba i Luku Dončića, koji su najveće zvijezde lige, pridružio se i Viktor Wembijama koji je apsolutni hit u SAD-u.

Sve je to natjeralo poznatog trenera Doca Riversa da ukaže na činjenicu da će američki igrači pasti u drugi plan i ostati bez posla. Zna i razlog.

Mladi američki igrači moraju pripaziti jer europski košarkaši u NBA dolaze bolje pripremljeni. Oni su konkurentni, a mnogi naši mladi momci nisu. Igraju šest utakmica dnevno, dolaze u ligu prirediti showrekao je prvak s Boston Celticsima.

Smatra da se broj utakmica u SAD-u mora smanjiti.

Tip koji je radio za zapisničkim stolom na utakmicama rekao mi je da američki igrači preko ljeta, srednjoškolci, igraju šest utakmica tjedno i imaju jedan trening. Europski igrači imaju jednu utakmicu i šest treninga. Sa svim tim igricama prestajete biti konkurentni.

Za to postoji rješenje.

To se mora popraviti jer imamo puno talenta. Dečki su sada puno talentiraniji od nas, ali ne znaju igrati. Točnije, ne znaju igrati momčadsku košarku. Svatko ima trenere za individualni rad. U Europi imaju momčadske trenere. Oni rade tri na tri i moramo se tome vratiti ili će američki igrači sve više ostajati bez posla, vjerujte mi. Dakle, tko je osvojio zadnjih pet MVP nagradajasan je Doc Rivers.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU