Amir Džafić koji je optužen da je pretukao Enisu Klepo završio u bolnici: Odgođen glavni pretres
Odgođen je početak suđenja protiv Amira Džafića iz Jablanice zbog nanošenja tjelesnih ozljeda radnici, jer je hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici. Za danas zakazani glavni pretres pred Općinskim sudom u Konjicu, koji je trebao početi u 10 sati protiv Džafića, optuženog za kazneno djelo teška tjelesna povreda iz čl. 172. st. 1. KZ FBiH na štetu Enise Klepo je odgođen zbog bolesti optuženog, a zahtjev za odgodu Sudu je, uz liječnički nalaz, upućen u ranim jutarnjim satima.

Ove informacije za Bljesak.info je potvrdila i Nada Dalipagić, odvjetnica koja zastupa oštećenu, rekavši da će sud zakazati novo ročište kada tuženi bude mogao pristupiti suđenju. Džafić na odjelu za plućne bolesti Iz SKB Mostar za Bljesak.info je potvrđeno kako se Džafić nalazi na Odjelu za plućne bolesti i TBC.

Podsjetimo, Džafić je vlasnik hotela ‘Jablanica’ koji je svoju uposlenicu, Klepo, pretukao na njenom radnom mjestu, a nakon što je, nezadovoljna plaćom i uvjetima odlučila dati otkaz. Na ročištu o izjašnjenu krivnje, održanom krajem listopada, Džafić se izjasnio da nije kriv. Dalipagić je ranije za naš portal rekla da na glavnom pretresu Tužiteljstvo treba iznijeti svoje dokaze, pa onda obrana i Sud će na kraju donijeti presudu, to je proces propisan zakonu o Kaznenom zakonu FBiH.

Glavni nositelji postupka su Tužiteljstvo, postupajuća tužiteljica i branitelj, a prava oštećene su prema kaznenom postupku, kaže Dalipagić, dosta sužena i ona može svjedočiti o svemu onome što joj se dogodilo.

”Nakon toga, ona ima pravo na podnošenje imovinsko-pravnog zahtjeva, ukoliko optuženi bude osuđen”, kazala je ranije Dalipagić.

Nakon ovog procesa, kaže, trebao bi biti još jedan razdvojen proces u kojem se potražuju imovinska prava.

Optužnica

Podsjetimo, Enisi Klepo, vlasnik hotela u kojem je radila nanio joj je teške tjelesne ozljede zbog kojih je i bila zadržana na liječenju u SKB Mostar. Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1. kolovoza 2023. godine oko 21:30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž., direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene u vezi s isplatom plaće, davanjem otkaza i drugim problemima na poslu.novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU