-11.2 C
Sarajevo
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
Još

  AMSBIH – Povoljni uvjeti za vožnju

  Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Izačić, Priska, Osoje, Gorica, Doljani, Gabela Polje, Zupci, Deleuša i Hum. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

  Uvjeti za vožnju su povoljni.

  - Oglašavanje -

  Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

  Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

  Na dionici autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever, zbog izvođenja radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno.

  Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Nemila) zabrana je prometa za vozila iznad 7,5 t.

  Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka – Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

  Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

  Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  – M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica),

  – M-4.2 Cazin – Srbljani,

  – M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive),

  – M-6 prolaz kroz Čapljinu,

  – M-17 prolaz kroz Mostar,

  – M-18 Jošanica – Stup, Olovo – Semizovac, Semizovac – Vogošća, Kladanj – Podpaklenik.

  Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

  Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji) i na M-15 Glamoč – Mliništa na lokaciji Razvršće.

  Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah – Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje – Sivša – Tešanjka – Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje – Kalošević – Jelah.

  Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

  Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

  Zbog izvođenja radova na mostu Orašje – Županja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično, saopćeno je iz AMSBiH-a.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO