Anto Matić/ U SBK 310 aktivnih slučajeva, ublažane mjere samo za maturante!

U proteklom periodu poduzete epidemiološke mjere u Srednjobosanskom kantonu dale su rezultate. Kako je kazao ministar zdravstva Anto Matić, osjetno je rasterećenje bolničkih kapaciteta u kojima je trenutno smješteno 113 osoba pozitivnih na korona virus.

Ministar je naglasio da će za  14 dana krizni štab i Vlada  ponovno razmatrati postojeće mjere koje i dalje ostaju na snazi, a da je izuzetak povratak maturanata u školske klupe od ponedjeljka…

Trenutno je u Srednjobosanskom kantonu aktivno 310 slučajeva zaraženih korona virusom.

Podsjetimo Vlada SBK je prije dvije sedmice mjeru ograničenog kretanja uskladila sa Naredbom kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva te je zabrana kretanja od 21,00 do 5,00 sati ujutro.

Mjera koja se tiče ugostiteljskih objekata tada je dopunjena  na način da se omogućava služenje jela i pića u zatvorenom prostoru, za sve one objekte koji ispune minimalne zahtjeve u pogledu zadanih epidemioloških mjera. Stolovi moraju biti raspoređeni da je udaljenost između njih najmanje 3 metra od ivice do ivice stola. Broj osoba koje sjede za istim stolom ograničen je na četiri, a ukupan broj gostiju u zatvorenom prostoru ne može biti veći od 20, uz optimalnu prirodnu ventilaciju. Zabranena je i dalje muzika uživo, kao i usluživanje gostiju koji ne sjede za stolom.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/913673242802351
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU