Apple dodaje nove mogućnosti svom virtualnom asistentu, a Siri više neće automatski imati ženski glas

Apple je nedavno objavio da će njihov virtualni asistent Siri od sad uz ženski imati i muški glas. Uz to, korisnici će imati mogućnost odabira naglaska, uključujući američki, britanski, indijski, irski i slično. Tvrtka će, također, uskoro dodati i dva nova glasa.

Tvrtka je iskazala oduševljenje i uzbuđenost jer je svojim korisnicima ponudila dva nova siri glasa na engleskom jeziku i opciju da sami odaberu glas koji žele na svom uređaju. Tako tvrtka Apple promovira svoje proizvode i usluge koji su dizajnirani kako bi odražavali raznolikost svijeta u kojem živimo, prenosi CNN.

Nove opcije su već dostupne na Apple iOS 14.5 verziji, a novi proizvodi će izmjene dobiti s najnovijim ažuriranjem koje je planirano krajem ove godine.

Rodni stereotipi već duže vrijeme zabrinjavaju među glasovnim asistentima kao što su Siri, Amazon Alexa i Google Assistant. Izvješće Ujedinjenih naroda 2019. godine upozorilo je da glasovni asistenti promoviraju ideju kako su žene poslušne pomoćnice koje su dostupne pritiskom na gumb ili najobičnijom glasovnom naredbom. Iako većina virtualnih pomoćnika i dalje koristi ženski glas kao zadanu postavku, sada će korisnici imati mogućnost izmjene.

geek.hr/clanak/apple-dodaje-nove-mogucnosti-svom-virtualnom-asistentu-a-siri-vise-nece-automatski-imati-zenski-glas/”>Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU