Apple korisnici razočarani: Ova opcija donosi nove probleme!

U posljednjoj beta verziji iOS-a 16, Apple je napravio veoma malu, ali značajnu i, pokazalo se, kontroverznu izmjenu o kojoj već nekoliko dana pišu tehnološki mediji.

Od kada je kompanija predstavila prvi telefon s hardverskim izrezom u ekranu u kojem su smješteni kamera i senzori (to je bio model iPhone X) na telefonima s takvim “notchom” više se ne prikazuje procenat baterije jer na ekranu nema dovoljno mjesta.

Iako je ikona baterije i dalje dostupna, za tačan procenat baterije potrebno je prstom povući po ekranu prema dole pa se, uz ikone kontrolnog centra, pored ikone baterije pojavi i tačan procenat njene popunjenosti, prenosi 9to5mac.

Sa novom test verzijom svog mobilnog operativnog sistema, Apple je vratio taj procenat baterije, ali uradio je to na način koji je izazvao brojne kritike. Naime, procenat baterije pojavljuje se unutar ikone same baterije, ali sve dok popunjenost baterije na padne na 20 procenata, polje unutar baterije je uvijek na maksimumu tako da djeluje da je baterija uvijek puna. Dakle, ako je baterija na 21 procentu, na prvi pogled djelovat će kao da je na 100 procenata – naravno, broj unutar baterije pokazat će tačan kapacitet, odnosno popunjenost baterije.

Zbog toga su brojni tehnološki mediji “pokopali” Apple i njihovu prilično nelogičnu odluku, dok su korisnici razočarani takvim nemaštovitim potezom kompanije koja je poznata upravo po dizajnu i inovacijama. Na Twitteru su tako brojni korisnici objavili sopstvene i dizajne statusne linije za bateriju s kojim su ekipi iz Applea objasnili na koji način se ona može prikazati znatno bolje, tako da popunjenost baterije prikaže i brojčano i unutar ikone baterije.

Kako je riječ o test verziji operativnog sistema, koja bi korisnicima trebala da postane dostupna tokom sljedećeg mjeseca, dizajneri iz Applea još imaju vremena da smisle neki bolji način prikaza statusa baterije kojim bi korisnici bili zadovoljni.

The post Apple korisnici razočarani: Ova opcija donosi nove probleme! appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU