Apple Maps će prikazivati mjesta za cijepljenje protiv COVID-19

Tvrtka Apple je objavila da će s novim ažuriranjem Apple Maps aplikacije postati vidljiva i mjesta za cijepljenje protiv koronavirusa. Podaci o lokacijama dolaze s web stranice Vaccine Finder koju vodi Dječja bolnica u Bostonu, a na kojoj se nalaze informacije o cjepivima i cijepljenju.

Korisnici na Apple mapama ili uz pomoć Siri mogu potražiti obližnja mjesta za cijepljenje kojih ima više od 20.000, a očekuje se da će veliki broj njih biti dodan u tjednima koji slijede.

Svaka lokacija za cijepljenje u Apple Mapsu prikazuje radno vrijeme i kontakt, ali i informacije o dostupnosti cjepiva i zakazivanju pregleda.

apple maps će prikazivati mjesta za cijepljenje protiv covid-19
Foto: Apple

S novom značajkom, Apple se pridružuje brojnim drugim tehnološkim tvrtkama koje nude usluge pronalaska mjesta za cijepljenje, kao i provjere ispunjavanja uvjeta za primanje cjepiva.

Također, Facebook je najavio da će dodati podatke o VaccineFinder u svoj COVID informativni centar koji će se proširiti i na Instagram aplikaciju. Uz to, tvrtka planira uvođenje WhatsApp chatbotova kako bi pomogla ljudima da se prijave za cijepljenje, piše The Verge.

Tvrtka Google također nudi više načina za pronalaženje informacija o cijepljenju. Ljudi mogu uz pomoć poslovnih poruka na Google Mapsu i Google pretrage kontaktirati lokalne ljekarne i raspitati se o raspoloživosti cjepiva, uvjetima i rezervaciji termina.

Američka savezna vlada uskoro pokreće svoju platformu za cijepljenje, naglasivši da će svaka odrasla osoba u SAD-u imati pravo na cjepivo. Prema informacijama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, u SAD-u je do sada prvu dozu cjepiva primilo 28 posto odraslih.

geek.hr/clanak/apple-maps-ce-prikazivati-mjesta-za-cijepljenje-protiv-covid-19/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU