Apple Music predstavlja TV kanal za muzička videa

Novosti iz kompanije Apple svakog nas mjeseca iznova iznenađuju. Ovog puta radi se o potpuno novoj sferi Apple djelovanja, obzirom da do sada nisu imali doticaja sa rukovođenjem televizijskim programom.

O Apple Music TV-u

Apple lansira Apple Music TV, koji će izgledati upravo kako i zvuči: kao da imate Apple Music aplikaciju na televiziji. Riječ je, dakle, o besplatnom 24-satnom live stream prenosu popularnih muzičkih spotova uživo. Iako je dostupan samo stanovnicima SAD-a, možete ga gledati na tab-ovima za pregledanje Apple Music aplikacije i u aplikaciji Apple TV.

Iznenađujuće, najava o ovoj novini u Apple-u ne uključuje posebno spominjanje muzičkih dokumentarnih filmova, što je format u koji je kompanija već investirala – ponajviše radeći predstojeći dugometražni dokumentarac Billie Eilish “The World’s a Little Blurry”, koji bi trebao biti objavljen u februaru.

Apple Music stvorio je obilje originalnog sadržaja od službenog lansiranja 2015. godine, uključujući koncertne filmove, intervjue i još mnogo toga. Iz kompanije obećavaju kako će taj sadržaj sada svoj dom pronaći i na Apple Music TV.

Cijeli članak pročitajte na tntradio.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU