Apple počeo razvoj novih operativnih sistema

Procurele su informacije koje otkrivaju kodna imena za nadolazeća ažuriranja za iOS, macOS, watchOS i visionOS. Dok pojedinosti ostaju u tajnosti, kodna imena nude uvid u Appleov fokus i pružaju materijal za mnoga nagađanja. “Ali ovo je uobičajeni raspored: kompanija već razvija hardverske proizvode za sljedeću godinu i treba joj softver za početak testiranja uređaja.”, izvještava uvijek dobro obaviješteni novinar Bloomberga Mark Gurman.

Počele spekulacije

“Luck”, “Cheer”, “Nepali” i “Discovery” intrigantna su kodna imena za sljedeće verzije iOS-a (verzija 19), macOS-a (verzija 16), watchOS-a (verzija 12) i visionOS-a (verzija 3). Iako ova imena nude malo konkretnih detalja, počele su spekulacije.

 

Ime “Luck” bi moglo ukazivati na prioritet poboljšanih performansi i pouzdanosti, te još bolje korisničko iskustvo. “Cheer” bi mogao sugerirati fokus na jednostavnost korištenja, potencijalno uvodeći nove funkcije pristupačnosti ili intuitivnije sučelje.

Uključivanje “nepalskog” u kodno ime izaziva znatiželju. To bi moglo ukazivati na dodavanje nepalskog jezika na podržani popis u watchOS-u, proširujući Appleov doseg na širu globalnu publiku. Konačno, “Discovery” u kontekstu visionOS-a nagovještava potencijal za razvoj proširene stvarnosti. Možda Apple planira integrirati nove AR funkcije koje će poboljšati mogućnosti njegovih pametnih naočala ili drugih budućih AR uređaja.

Legendarna tajanstvenost

Naravno, to su samo nagađanja. Apple obično drži pojedinosti o nadolazećim ažuriranjima softvera u velikoj tajnosti do njihovog službenog predstavljanja na godišnjoj Svjetskoj konferenciji developera, WWDC, obično u junu.

Dok specifičnosti za sada ostaju misterij, jedno je jasno: Apple mora kao nikad ranije staviti fokus na inovacije. Razvoj ovih operativnih sistema i pripadajućeg hardvera mora se podići na dosad neviđen nivo, jer svi su primijetili da je Apple malo zastao, što se tiče novih, revolucionarnih ideja. Za petama su mu i konkurenti, sve popularniji startupovi, kao i komisija Evropske Unije.

The post Apple započeo rad na novim operativnim sistemima appeared first on Noob.ba.

Izvor: ( www.noob.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU