Apple povukao iznenađujući potez

Apple je donio iznenađujuću odluku koja se tiče poruka.

U pitanju je usvajanje RCS standarda za dopisivanje, a ova funkcija će biti pokrenuta ažuriranjem sljedeće godine. Kako su rekli iz Kupertina, RCS standard donosi širok spektar funkcija u iMessage stilu prilikom dopisivanja između iPhone i Android korisnika.

Google i Samsung već neko vrijeme vrše pritisak na Apple da ovo učini, dok je Tim Cook odbijao da to uradi. U izjavi za 9to5Mac, portparol “jabuke” je rekao da kompanija vjeruje kako će RCS ponuditi bolju interoperabilnost za dopisivanje na više različitih platformi.

RCS donosi mnoge iMessage funkcije, što uključuje potvrde o pročitanim porukama, indikatore kucanja, fotografije i videozapise visokog kvaliteta, i još mnogo toga.

Primjenom RCS-a, Apple će takođe omogućiti korisnicima da dijele svoju lokaciju sa drugima u okviru poruka, a za razliku od običnog SMS-a, RCS može da radi i preko mobilnih podataka ili Wi-Fi mreže.

iMessage ostaje platforma za razmjenu poruka koja se koristi za svu komunikaciju između onih koji imaju iPhone, a RCS će jednostavno zamijeniti SMS i MMS, koji će biti “rezerva”. kaže Apple.

The post Apple povukao iznenađujući potez appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU