20 C
Sarajevo
Utorak, 30 svibnja, 2023

ArcelorMittal Grupa donira 5 miliona američkih dolara za narod Turske i Sirije

ArcelorMittal Grupa donira 5 miliona američkih dolara (US$) za podršku, pomoć i oporavak svima koji su pogođeni prošlosedmičnim razornim zemljotresima u Turskoj i Siriji, od kojih je prvih 2,5 miliona US$ već predano DEC-u (The Disasters Emergency Committee, UK)

ArcelorMittal želi doprinijeti naporima za pomoć. Također, ArcelorMittal je poslovno prisutan u Turskoj: ArcelorMittal Evropa – Ravni proizvodi ima tri zajedniče kompanije: Borçelik (biznis fokusiran na automobile koji ima tri SSC-a pod brendom “Kerim Celik” – od kojih je jedan u zoni zemljotresa); ArcelorMittal RZK Çelik (koji ima fabriku u zemljotresom pogođenom gradu Osmaniye) i Bamesa (koja ima dva servisna centra čelika). Također imamo malu prodajnu kancelariju AMDS i Dugi proizvodi u Istanbulu. A postoje hiljade zaposlenih ArcelorMittala širom svijeta, koji imaju porodične veze sa Turskom.

Kao odgovor na ogromnu potrebu za pomoći u ovom trenutku, drago nam je što možemo kazati da će ArcelorMittal Grupa donirati 5 miliona američkih dolara za pružanje hitne podrške onima koji su pogođeni ovom strašnom tragedijom, u Turskoj i Siriji. Prvih 2,5 miliona US$ već predano DEC-u (Komitet za hitne slučajeve u katastrofama okuplja 15 vodećih humanitarnih organizacija u Ujedinjenom Kraljevstvu, prikupljajući sredstva za brz i efikasan odgovor na katastrofe u inostranstvu).

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU