ArcelorMittal produžio sezonu grijanja u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u svojstvu komandanta Štaba civilne zaštite Grada Zenica od Javnog preduzeća “Grijanje” Zenica, čiji je osnivač Grad Zenica i kompanije ArcelorMittal Zenica zatražio da se usljed pogoršanih vremenskih prilika proizvodnja toplotne energije za potrebe grijanja stambenih i poslovnih objekata produži do 13. maja 2021. godine.


“Izražavam svoje žaljenje što je ove godine došlo do prekida u snabdijevanju toplotnom energijom čime su uzrokovani dodatni problemi našim sugrađanima. Kako je poznato Program organizovanja grijne sezone od 15. oktobra 2020. do 15. aprila 2021. godine usvojilo je Gradsko vijeće i ove godine zbog priprema za puštanje u rad nove Toplane Zenica i već započete rekonstrukcije vrelovodne mreže od strane Javnog preduzeća Grijanje, nadležni su očito zanemarili nepovoljnu vremensku prognozu.

Međutim, generalni direktor ArcelorMittal Zenica, gospodin Nikhil Mehta dao mi je obećanje da će ova kompanija potvrditi svoju društvenu odgovornost i da će sistem grijanja biti u najkraćem roku uspostavljen. Na tome mu se zahvaljujem u ime svojih sugrađana i svoje lično ime”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.


Iz kompanije ArcelorMittal Zenica potvrđeno je kako će građani Zenice tople radijatore u svojim domaćinstvima i poslovnim objektima imati čim se steknu tehnički uslovi za proizvodnju, odnosno isporuku toplotne energije.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU