-5.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  ArcelorMittal Zenica ključan za projekt od najvećeg značaja za razvoj grada

  Kao glavni akcionar i ključni pokretač projekta Toplana Zenica d.o.o., ArcelorMittal Zenica se raduje napretku koji je postignut u projektu.

  Gospodin Biju Nair, generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, kazao je ovim povodom: „Novi sistem grijanja koji će započeti sa radom u zimu 2020., konačno će zamijeniti upotrebu uglja za grijanje grada i dovest će do drastičnog smanjenja emisije SO2 u našem gradu. Godinama radimo na ostvarenju tog cilja i presretan sam što je prvi kotao već stigao u krug Kompanije. Ovo je važna prekretnica u projektu od historijskog značaja za Zenicu.”

  - Oglašavanje -

  Osim što je najveći akcionar, sa 50% udjela u projektu, ArcelorMittal je garant kreditnih sredstava od EBRD u iznosu od 41 milion eura kojima se osigurava potpuna realizacija projekta.

  „Nadam se da će projekt i dalje napredovati prema planu i da neće biti negativnih utjecaja koji bi usporili odluku Nadzornog odbora ArcelorMittal Zenica za odobrenje preuzimanja kredita.

  Toplana Zenica i ArcelorMittal Zenica su u potpunosti međuovisne, i samo ćemo zajedno uspjeti u ostvarenju projekta od najvećeg značaja za razvoj grada”, zaključio je g Nair.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO