13.8 C
Sarajevo
Subota, 10 prosinca, 2022

ArcelorMittal Zenica: Podrška svim ženama u borbi protiv karcinoma dojke

15. po redu “Race for the cure” (“Trka ozdravljenja”) održana je jučer, 25. septembra 2022. u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Think Pink mreže.

Kompanija ArcelorMittal Zenica ima višegodišnju saradnju sa Udruženjem građana “Život” iz Zenice, te je ove godine svojim učešćem pomogla u realizaciji projekta i dala podršku svim ženama u borbi protiv karcinoma dojke.

arcelormittal zenica: podrška svim ženama u borbi protiv karcinoma dojke
arcelormittal zenica: podrška svim ženama u borbi protiv karcinoma dojke

“Ovom prilikom želimo da se zahvalimo ArcelorMittal-u Zenica na podršci povodom Trke ozdravljenja. Pomoć je od iznimnog značaja jer tu učestvuju sva udruženja iz BiH koja okupljaju žene oboljele i liječene od karcinoma dojke.

Podijeljene su majice svim učesnicama “Race for the cure ” iz našeg Udruženja koje je obezbijedila kompanija ArcelorMittal Zenica. Od uplaćene sume izvršena je registracija na stranici našeg tima, a ta prikupljena sredstva su namijenjena za besplane mamografske preglede žena u ruralnim područjima, paketići prve pomoći za novooperisane žene i psihološka podrška oboljelim ženama”, Dijana Jerković, predsjednica UG Život Zenica.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU