-4.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 veljače, 2023

ArcelorMittal Zenica / Sedmica svijesti o prevari

Međunarodna sedmica svijesti o prevari održava se između 16. i 20. novembra 2020. godine. Kao i svake godine, ArcelorMittal je aktivna podrška ovoj globalnoj kampanji Udruženja certificiranih istražitelja prevara (ACFE) koja ima za cilj podizanje svijesti o uticaju prevara na naše društvo. Globalna revizija je odgovorna za organizaciju ovoga unutar ArcelorMittala.

Najekonomičniji način smanjenja utjecaja prevare je sprječavanje da se prevara dogodi. U tom smislu, ArcelorMittal je stvorio snažno etičko okruženje usvajanjem jasnih politika, uključujući i Kodeks poslovnog ponašanja, Politiku protiv prevare i Politiku zviždača, i razvio je robusno okruženje interne kontrole. Ovi elementi pomažu u prepoznavanju i umanjivanju rizika od prevara u organizaciji.

Osim istrage navoda o prevarama, Globalna revizija pruža i obuke o informisanju o prevarama na mreži i u učionicama kako bi se povećala svijest zaposlenih o prevarama. Edukacija zaposlenih o tehnikama sprječavanja, otkrivanja i prijavljivanja prevara presudna je za smanjenje učestalosti prevara protiv i unutar ArcelorMittala.

Kako biste učestvovali u borbi protiv prevare, ArcelorMittal je stavio na raspolaganje sistem zviždača za zaposlene, kupce, dobavljače i treće strane da prijave ozbiljne zabrinutosti koje biste mogli imati zbog mogućih nepravilnosti ili nedoličnog ponašanja.

  (FOTO) Promovisan dokumentarni film "Kad čovjek postane planina"

Pomoću ovih opcija možete kontaktirati liniju zviždača ArcelorMittala:
Lokalni broj: +387/32 467 300
Korporativna stranica: arcelormittal.ethicspoint.com

arcelormittal zenica / sedmica svijesti o prevari
arcelormittal zenica / sedmica svijesti o prevari

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU