Argus PT 2K recenzija nadzorne kamere

S obzirom na rast popularnosti kamera za nadzor, od kompanije Reolink zatražili smo još jedan njihov model. Ovog puta smo dobili Argus PT 2K, koja će zadovoljiti sigurnosne potrebe kako privatnih, tako i poslovnih korisnika. Odlikuje ju odličan omjer uloženo/dobiveno, baš kao i ostali uređaji ovog proizvođača. Nekad su kamere za nadzor doma bile prilično skupe, zbog čega su ih kupovali samo oni dubokog džepa. Reolink Argus PT 2K košta 135 eura, što je cifra koja je pristupačna gotovo svakome.

Argus PT 2K ima ugrađenu bateriju kapaciteta 6000 mAh, što daje dodatnu dimenziju sigurnosti u slučaju nestanka električne energije. Bateriju možete napuniti svakih nekoliko mjeseci, ili kupiti solarni panel za dodatnih dvadesetak eura. S njime će kamera u potpunosti biti autonomna, a njen vlasnik bez brige zbog napajanja. Certifikat IP64 jamči otpornost na vanjske uvjete i čini ovu kameru imunom na kišu, vjetar i prašinu. Povezivanje je moguće putem WiFi veze, a sve što snimi možete gledati putem aplikacije na svom pametnom telefonu. Zbog toga je Reolink Argus PT 2K na papiru jako dobar izbor jer ne zahtijeva razvlačenje nikakvih kabela, niti troši električnu energiju. A kakav je u praksi saznat ćete u ovoj recenziji. Pritom ćemo proći kroz sljedeće segmente:

  • instalacija kamere
  • korištenje kamere
  • isplativost kupnje

Instalacija kamere Argus PT 2K

Prije svega potrebno je reći kako smo prije godinu i pol na recenziji imali Argus PT, nadzornu kameru koja je vanjskim izgledom jako slična ovome modelu. Razlika se krije u mogućnostima, koje su na strani Argus PT 2K. Sličnosti i dalje ima, a to se prvenstveno odnosi na jednostavnost instalacije i upotrebe. A instalacija se odvija kroz sljedećih par koraka:

  • Uključite kameru prekidačem koji se nalazi na poleđini
  • Preuzmite Reolink aplikaciju na pametni telefon
  • Pokrenite aplikaciju i skenirajte QR kod koji se nalazi na kameri
  • Unesite podatke o vašoj WiFi mreži u aplikaciju
  • Kamerom Argus PT 2K sada skenirajte kod iz aplikacije
argus pt 2k recenzija nadzorne kamere
argus pt 2k recenzija nadzorne kamere

Zvučni signal iz kamere potvrdit će da ste uspješno odradili povezivanje kamere s kućnom mrežom i aplikacijom na vašem mobitelu. Ostaje postaviti kameru na mjesto s kojeg će nadzirati okolinu. U mom slučaju to je dvorišna strana kuće, što možete vidjeti na priloženim fotkama. Sve što je potrebno za pričvršćivanje kamere na zid nalazi se u kutiji. Tu je nosač, vijci i tiple. Njima je moguće kameru postaviti na mjesta kao što je noseća greda krova kuće, vanjski stup, zid ili drvo. Unutra je i USB kabel za punjenje, kao i neizbježna papirologija. Nema adaptera, za kojeg ćete se morati snaći sami. U kutiji su još igla za resetiranje kamere i antena, koju je potrebno pričvrstiti na Argus PT 2K. Svrha joj je bolje dohvaćanje signala s routera, mada će kamera funkcionirati i bez nje. Svejedno, ako ćete kameru izmjestiti daleko od izvora signala, svakako ju koristite.

Sprijeda, u crnom ovalu, nalazi se sve čime Argus PT 2K raspolaže. Tu su svjetlosni senzor, plavo LED svjetlo koje označava da je kamera uključena, mikrofon i utor za memorijsku karticu. Odmah ispod senzora kamere je zvučnik i to prilično glasan. Glasovna komunikacija je dvosmjerna, što znači da možete razgovarati s osobom koja stoji ispred kamere. Kada Argus PT 2K budete koristili za noćno snimanje, tada će se uključiti crvena LED svjetla kako bi senzor uhvatio što više iz okoline.

Korištenje kamere Argus PT 2K

Argus PT 2K ima neke jako praktične mogućnosti poput PTZ (Pan-Tilt-Zoom) pokreta, što je dostupno unutar aplikacije. Možete ju rotirati za 355 stupnjeva po horizontalnoj i 140 stupnjeva po vertikalnoj osi. Opcija ‘Clip’ u glavnom izborniku daje mogućnost da povećate određeni dio zaslona i bolje promotrite moguću opasnost. Uz nju je opcija ‘Talk’, što se odnosi na već spomenutu mogućnost dvosmjerne komunikacije s posjetiteljima. Posljednja opcija je ‘Playback’, koja služi za pokretanje snimljenog video-materijala. Da bi ova opcija uopće bila moguća, u kameru morate umetnuti memorijsku karticu, a podržan je kapacitet do 128 GB. Unutar aplikacije je moguće brisati starije zapise, tako da će na kartici uvijek biti dovoljno raspoloživog prostora.

Reolink nadzorne kamere ne snimaju konstantno, nego se uključuju putem PIR senzora koji detektira pokrete. Čim senzor uoči kretanje, dobit ćete obavijest na svoj mobitel, a kamera će početi sve bilježiti na memorijsku karticu. Pritom opet moram istaknuti Reolink aplikaciju, unutar koje se podešava osjetljivost senzora i način dojave sumnjivih pokreta. Argus PT 2K je pritom dovoljno inteligentna da razlikuje osobe i vozila od ostalih predmeta, tako da vas neće uzbunjivati zbog, recimo, lišća na vjetru. Ali zato će odmah dojaviti ako vam pred kuću stane automobil ili vam netko uđe u dvorište.

Više s Geek.hr: OneOdio Lavalier bežični mikrofon [RECENZIJA]

U uvodu sam rekao kako Argus PT 2K ima vlastitu punjivu bateriju kapaciteta 6000 mAh. Kameru možete priključiti direktno na napajanje ako imate utičnicu u blizini ili kupiti solarni panel kojeg sam također spomenuo u uvodu. Reolink kaže kako je autonomija baterije do šest mjeseci, ako kameru koristite bez direktnog izvora napajanja. Ja sam u praksi dobio oko dva i pol mjeseca autonomije ali s drugim Reolink modelom, nakon čega sam morao ponovno napuniti kameru. Iako je, kažem, u pitanju drugi model kamere, ovaj vam podatak može poslužiti kao referentna točka prilikom postavljanja Reolink kamera oko kuće.

POGLEDAJ PONUDU ZA OVU KAMERU!

Zaključak

Recenzirao sam nekoliko kamera ovog proizvođača, pri čemu sam neke ostavio za nadzor vlastitog doma. Originalni Argus PT već godinu i pol dana nadgleda jednu stranu kuće, a ovaj današnji model upravo je postavljen na drugu stranu. Argus PT 2K praktičan je gadget jer daje dobru sliku i jednotavan je za instalaciju i korištenje. Ima isto tako dobru i jednostavnu aplikaciju, unutar koje mogu istovremeno nadgledati i sve ostale Reolink kamere koje imam. Posebno ističem PTZ opciju, koja pruža nadgledanje cijele okućnice praktički s jednog mjesta. Argus PT 2K pritom dolazi s europskog skladišta (Njemačka), što znači da nema nikakvih dodatnih troškova u vidu carine ili poreza. Trenutna cijena je 134,99 eura, što je dobar omjer uloženo/dobiveno. Zadovoljan sam kako s ovom, tako i s drugim Reolink kamerama koje koristim, stoga preporučam da ih uzmete u obzir ako planirate kupiti nešto slično.

argus pt 2k recenzija nadzorne kamere
argus pt 2k recenzija nadzorne kamere

geek.hr

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU