7 C
Sarajevo
Nedjelja, 25 rujna, 2022

ASA Banka preuzima Vakufsku Banku

ASA Banka danas je najavila pripajanje Vakufske Banke

Pod sloganom nove kampanje “Mi nećemo stati”, ASA Banka je još jednom potvrdila svoju opredjeljenost ka izgradnji najveće domaće banke koja će biti oslonac bh. privredi i stanovništvu.

Predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić izjavio je da su vodeća domaća banka u FBiH, a u samom temelju njihove vizije i misije nalazi se želja da budu stabilan i dugoročan partner sugrađanima i privredi, bez obzira na okolnosti.

  • Često kažem da je BiH za nas više od tržišta, i upravo je to razlog zašto mi nećemo stati. Bitno nam je da svi segmenti našeg društva napreduju, a mi ćemo kroz svoje djelovanje i poslovanje dati potrebnu podršku tom napretku – naveo je Mustafić.

Pripajanjem Vakufske Banke, kroz kupovinu većinskog paketa njenih dionica od strane ASA Finance, ASA Banka će dodatno pojačati i svoju zastupljenost na području cijele BiH.

Tako će se broj poslovnica povećati sa 20 na 37, dok će kolektiv brojati više od 300 uposlenika. Dodatno, aktiva Banke će iznositi oko 900 miliona KM, a prati je i snažna opredijeljenost ka prelasku praga od jedne milijarde, saopćeno je.

  RS prodala trezorske zapise za 22,9 miliona KM – TNTPortal

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Alem Sinanović
Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU