AUTOBUS ZAPEO USLJED OBILNOG SNIJEGA – TNTportal.ba

Vatrogasci su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje – Kriva Feja, kod mjesta Sokolovac, evakuisali građane.

U akciji koja je trajala tokom čitave noći, naše kolege su spasile 24 osobe iz zaglavljenog autobusa – navodi se u objavi MUP Srbije na Instagram profilu.

– Imali smo evakuaciju u Ivanjici u mjestu Dobri Do, takođe, zajedno sa mještanima naši pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su bezbjedno evakuisali dvije osobe. Poslije toga smo imali na planini Tari, tamo smo imali goste hotela Omorika koji su ostali zaglavljeni na putu Mokra Gora-Tara, tu smo intervenisali i bezbjedno ih transportovali do hotela. Nakon toga smo u večernjim časovima imali opet Novi Pazar, pet lica zavejana u tri vozila, svi su oslobođeni, svi su dobro. I onda, neposredno poslije ponoći, Vranje na putu, Vranje Kriva Feja, autobus, cijelu noć, upravo prije nego što smo ušli, javili su mi da je intervencija pri kraju. Znači, dvadeset četiri lica su bezbjedno evakuisana i svi su dobro. Naši momci, deset vatrogasaca sa četiri vozila i dvoje motornih sanki su cijelu noć radili evakuaciju tog autobusa – rekao je Radosavljević gostujući na Prva TV.Sinoć se u mjestu Dobri Do kod Ivanjice odigrala prava drama. Naime, jedan automobil je bio zatrpan, a morali su da reaguju pripadnici sektora za vatrogasno – spasilačke jedinice.

– Juče smo imali u više navrata intervencije tog tipa. Još juče, neposredno poslije ponoći, na teritoriji opštine Sjenica, sa njima smo maloprije razgovarali, imali smo evakuaciju tri strana državljanina Republike Kipar, koji su ostali zavejani u svom automobilu. Naši pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Sjenica su zajedno sa meštanima ih oslobodili, svi su dobro, nastavili su put dalje. Problem je nastao zato što ih je navigacija sa magistralnog puta uputila na lokalni put koji vodi ka planini Goliji i u mjestu Vrapci su ostali zavejani – priča Aleksandar Radosavljević, zamjenik načelnika Uprave za vatrogasno – spasilačke jedinice SVS.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU