6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021
Još

  Avdić: Nadam se da će polaznici kampa i ove godine otići zadovoljni

  ()

  Profesionalni košarkaški kamp “Professional Basketball Camp Kaspersky” bit će održan od 25. do 29. jula u dvorani “R Sport Centar” u Sarajevu.

  Glavni organizator kampa i bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Samir Avdić naglašava da je prošle godine na kampu učestvovalo 28 igrača, od kojih je 16 pronašlo angažman.

  – Ove godine isti broj prijavljenih će kroz treninge i utakmice pokazati šta znaju, a svi zainteresirani će moći gledati njihov rad putem video linka. Kamp svake godine pokušavamo dići na viši nivo i drago mi je što mogu reći da u tome uspjevamo. Prošle godine svi igrači su otišli zadovoljni, a mnogi su našli angažman. Nadam se da će se i ove godine desiti isto. Imat ćemo igrače iz cijelog svijeta te naravno BiH i zemalja regiona – rekao je Avdić.

  Kamp će voditi treneri Muamer Taletović, Dragan Petričević i Adis Bećiragić.

  Taletović je istaknuo da polaznici kampa imaju fantastične uslove za rad, te da je prošle godine urađen ozbiljan posao.

  Dragan Petričević naglašava da već godinama radi na sličnim kampovima u inostranstvu, te da sa sigurnošću može kazati da se u Sarajevu “dešava ozbiljna priča”.

  – Sama činjenica da je 16 od 28 igrača prošle godine pronašlo angažman u ozbiljnim klubovima pokazuje da je ovo nešto što moramo da cijenimo, te da u regionu, ali i u Evropi postoji veoma mali broj ovakvih kampova – kazao je Petričević.

  Učesnici kampa će biti podijeljeni u četiri tima koje će predvoditi Petričević, Taletović, Bećiragić i Quim Gomez iz Španije.

  Podršku Kampu dali su i bivši igrači Nenad Marković, Nihad Đedović, Edin Bavčić, Edin Krupalija. Feliks Kojadinović i brojni košarkaški skauti i agenti, te druge ličnosti iz svijeta sporta i biznisa.

  (FENA) F.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO