Bajević spremio pozive: Ovo su novi reprezentativci Bosne i Hercegovine

Selektor “A” reprezentacije BiH Duško Bajević, uskoro će objaviti spisak za baraž. Bajević se nakon imenovanja prihvatio posla. Zajedno sa saradnicima i predstavnicima Saveza obišao je pola Europe, razgovarao sa aktuelnim reprezentativcima, ubijedio Senada Lulića da ponovo obuče nacionalni dres….

Bajević se džentlmenski ponio prema Asmiru Begoviću, koji se također vraća u reprezentaciju. Princ sa Neretve zajedno sa svojim asistentima tako je ispravio nepravdu, koju je prema našem najboljem golmanu uradio Robert Prosinečki, kada ga je “Žuti” nepravedno zapostavio i udaljio od nacionalnog dresa.

Nova imena na spisku

Osim povratka Lulića i Begovića, član reprezentacije BiH ponovo bi mogao biti i Ognjen Vranješ. I Bajević i Vranješ potvrdili su razgovor te se na tom planu definitivno nešto radi. Kada je u pitanju odnos prema Premijer ligi BiH, on će kako sada stvari stoje biti isti kao i kod Roberta Prosinečkog, s tim da postoji mogućnost da se na spisku nađe mladi defanzivac Sarajeva Besim Šerbečić, čiji bi poziv u “A” reprezentaciju mogle prolongirati obaveze prema U-21 selekciji… Povratnik u reprezentaciju bit će i Milan Đurić, koji je pažnju na sebe skrenuo sjajnim igrama u Seriji “B”. Đurić je ponovo reprezentativni kalibar, a u reprezentaciji je uvijek bio na nivou… Na poziciji golmana uz Asmira Begovića pozivi će biti poslani Ibrahimu Šehiću i Kenanu Piriću.

U odbrani poziv mogu očekivati Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Marko Mihojević, Samir Memišević,Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Zoran Kvržić. Sigurni su Miralem Pjanić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Rade Krunić. Tu su još i Izet Hajrović,Haris Duljević, Edin Višća. Pozivu se nadaju Mario Vrančić, koji je u posljednje vrijeme imao dobra izdanja u Norwichu, Deni Milošević, Miroslav Stevanović… Pitanje je i šta će biti sa Matom Jajalom iz Udinesea, Elvisom Sarićem iz Al Ahlija…

Prava gužva je u napadu. Uz kapitena i lidera reprezentacije Edina Džeku, izvjesni su pozivi Milanu Đuriću i Arminu Hodžiću, koji je trenutno najbolji strijelac mađarskog prvenstva. Pozivu se nadao i “Baskijac” Kenan Kodro, koji nastupa za Bilbao, Ermedin Demirović briljira u švicarskoj prvoj, a Aldin Turkeš u drugom rangu švicarskog fudbala. Struka je ta koja će odlučiti da li je neko ko je postigao 17 pogodaka za Lausanneu, ko svoj tim drži na liderskoj poziciji i vodi ka eliti kandidat za reprezentaciju.

Ostaje da vidimo i kakva sudbina čeka Luku Menala, darovitog ofanzivca ljubljanske Olimpije, šta će biti sa Dinom Hotićem, kojeg je Prosinečki “preoteo” Slovencima. I Haris Hajradinović debitovao je u foto finišu ere “Žutog”.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU