1.6 C
Sarajevo
Utorak, 28 ožujka, 2023

Baumit Betoni

Ako živite u kući, vjerovatno ste se barem jednom susreli sa radovima koji uključuju betoniranje. Betoniranje manjeg obima zna biti pravi izazov zbog nemogućnosti kupovine pijeska/šljunka u malim količina, pa nam nerijetko višak materijala dugo stoji i smeta u garažama ili dvorištu. Cement koji ostane po pravili otvrdne i propadne a samim tim i dio uloženog novca. U renomiranom evropskom proizvođaču građevinskih materijala Baumit su razvili gotove betonske smjese, na vama je samo da dodate vodu i izmiješate beton, ručno ili mašinski. Jedan od tri Betona iz Baumita se čak može primijeniti i bez miješanja. Detalje donosimo u nastavku teksta.

U usporedbi s betonom isporučenim na gradilište u obliku svježe zamiješanog mokrog betona, smjese suhog betona u vrećama imaju nekoliko prednosti: smjese su dostupne u malim količinama za manje poslove i mogu se koristiti na teško dostupnim mjestima. Tokom izgradnje ne zavisite o dobavljaču, a brzina napretka u potpunosti ovisi o vama. Preostali materijal možete iskoristiti za naredne radove.

  • Garancija stalnog kvaliteta
  • Jednostavno skladištenje i obrada
  • Samo dodate vodu

Na gradilištu kao kod kuće

Univerzalni betoni, širokoga raspona upotrebe u kući i vrtu. Za sve standardne betonske konstrukcije, postavljanje temeljnih traka, podnožja i podloga, betonskih stropova, zidova, stubova i stepenica. Poseban beton za konstrukcije koje zahtijevaju veliku čvrstoću ili vodonepropusnost, npr. spremnici za tekućine, septičke jame, spremnici za otpadne vode, kao i montažni elementi koji zahtijevaju ekstremno brzo stvrdnjavanje ili betoniranje bez miješanja.

Baumit Beton B20

Univerzalni beton koji u uobičajenoj upotrebi razreda čvrstoće C16/20.  Pogodan za gradnju malih betonskih elemenata, stubova, temelja, zidova, stepenica itd.. Veličina zrna 8 mm.

UNIVERZALNI BETON

Baumit NixMix Beton

Brzovezajući Baumit NixMixBeton za izgradnju temelja za stubove, pergole, sjenice, ograde, sušilice, itd.. Učinkovit, s jednostavnom primjenom bez miješanja. Potrebno samo istresti smjesu u nakvašenu rupu u slojevima od 10 cm, te svaki sloj zaliti predloženom količinom vode. Idealno za poslove koje je potrebno obaviti brzo. Moguća i primjena uz prethodno miješanje, za projekte gdje je potrebno malo usporiti vezivanje. Početno stvrdnjavanje uz prethodno miješanje 30-40 minuta, bez miješanja 5-10 minuta.

BRZOVEZUJUĆI BETON

Video primjene bez miješanja

Baumit Hobby beton

Tvornički pripremljen suhi beton, sitnog zrna,

klase čvrstoće C25/30, za sve vrste betoniranja u kući i vrtu. Granulacija 4 mm.

BAUMIT HOBBYBETON

Više na: baumit.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU