Baumit Betoni

Ako živite u kući, vjerovatno ste se barem jednom susreli sa radovima koji uključuju betoniranje. Betoniranje manjeg obima zna biti pravi izazov zbog nemogućnosti kupovine pijeska/šljunka u malim količina, pa nam nerijetko višak materijala dugo stoji i smeta u garažama ili dvorištu. Cement koji ostane po pravili otvrdne i propadne a samim tim i dio uloženog novca. U renomiranom evropskom proizvođaču građevinskih materijala Baumit su razvili gotove betonske smjese, na vama je samo da dodate vodu i izmiješate beton, ručno ili mašinski. Jedan od tri Betona iz Baumita se čak može primijeniti i bez miješanja. Detalje donosimo u nastavku teksta.

U usporedbi s betonom isporučenim na gradilište u obliku svježe zamiješanog mokrog betona, smjese suhog betona u vrećama imaju nekoliko prednosti: smjese su dostupne u malim količinama za manje poslove i mogu se koristiti na teško dostupnim mjestima. Tokom izgradnje ne zavisite o dobavljaču, a brzina napretka u potpunosti ovisi o vama. Preostali materijal možete iskoristiti za naredne radove.

  • Garancija stalnog kvaliteta
  • Jednostavno skladištenje i obrada
  • Samo dodate vodu

Na gradilištu kao kod kuće

Univerzalni betoni, širokoga raspona upotrebe u kući i vrtu. Za sve standardne betonske konstrukcije, postavljanje temeljnih traka, podnožja i podloga, betonskih stropova, zidova, stubova i stepenica. Poseban beton za konstrukcije koje zahtijevaju veliku čvrstoću ili vodonepropusnost, npr. spremnici za tekućine, septičke jame, spremnici za otpadne vode, kao i montažni elementi koji zahtijevaju ekstremno brzo stvrdnjavanje ili betoniranje bez miješanja.

Baumit Beton B20

Univerzalni beton koji u uobičajenoj upotrebi razreda čvrstoće C16/20.  Pogodan za gradnju malih betonskih elemenata, stubova, temelja, zidova, stepenica itd.. Veličina zrna 8 mm.

UNIVERZALNI BETON

Baumit NixMix Beton

Brzovezajući Baumit NixMixBeton za izgradnju temelja za stubove, pergole, sjenice, ograde, sušilice, itd.. Učinkovit, s jednostavnom primjenom bez miješanja. Potrebno samo istresti smjesu u nakvašenu rupu u slojevima od 10 cm, te svaki sloj zaliti predloženom količinom vode. Idealno za poslove koje je potrebno obaviti brzo. Moguća i primjena uz prethodno miješanje, za projekte gdje je potrebno malo usporiti vezivanje. Početno stvrdnjavanje uz prethodno miješanje 30-40 minuta, bez miješanja 5-10 minuta.

BRZOVEZUJUĆI BETON

Video primjene bez miješanja

Baumit Hobby beton

Tvornički pripremljen suhi beton, sitnog zrna,

klase čvrstoće C25/30, za sve vrste betoniranja u kući i vrtu. Granulacija 4 mm.

BAUMIT HOBBYBETON

Više na: baumit.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU