BBI banka i Vlada TK – Za privrednike 27 miliona KM bez kamata

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Asmir Hasić i predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji kojim je uspostavljena nova, povoljna finansijska linija za privrednike sa područja Tuzlanskog kantona.

Radi se o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Vlade TK, dobiju finansiranja po stopi od nula posto.

Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu višem od 27 miliona KM, dok je za subvenciju profitne marže Vlada Tuzlanskog kantona osigurala milion KM.

Ministar Hasić izjavio je da je to odlična prilika za privrednike da sredstva za unapređenje i razvoj poslovanja, nova zapošljavanja i rast dobiju po stopi od nula posto.

Dodao je da će izbor krajnjih korisnika biti vršen na osnovu kriterija iz Javnog poziva i na osnovu razvojnih programa/projekata.

Bukvić je naveo da BBI banka nastavlja pružati neophodnu podršku privredi kroz model privatno-javnog partnerstva, te da je to odlična prilika jer privrednici za sredstva iz ove linije neće plaćati profitnu maržu.

Također, danas je održan sastanak premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića i predsjednika Uprave BBI banke Amera Bukvića na kojem je dogovoreno da se Tuzlanski kanton predstavi sa projektima iz oblasti turizma i poljoprivrede na 11. Sarajevo Business Forumu koji će biti održan u aprilu 2020., saopćeno je iz BBI banke.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU