28.8 C
Sarajevo
Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

  BBI VIP Business Club: Druženje sa privrednicima Unsko-sanskog kantona

  Sarajevo Business Forum (SBF) 2020, vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi predstavljen je danas privrednicima u Bihaću. Prezentaciju SBF- a, koji će u svoje 11. izdanje od 8. do 10 aprila naredne godine staviti u fokus investicione prilike bh. dijaspore, organizirala je BBI banka u saradnji sa partnerima, privatnim poduzetnicima, institucionalnim predstavnicima Unsko-sanskog kantona te rukovodećim ljudima privrednih komora iz BiH.

  „BBI banka putem svog BBI VIP biznis kluba kontinuirano radi na uvezivanju privrednika i otvaranju novih tržišta za naše kompanije. Svake godine na Sarajevo Buisness Forum dolaze investitori iz cijelog svijeta od Amerike, pa do Malezije. Promocija u Bihaću izazvala je veliku pažnju privrednika sa šireg područja Unsko-sanskog kantona. Danas su prezentirani prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti nekretnina, energije, poljoprivrede, prehrambene industrije, IT-a i turizma. Ovaj region stranim investitorima privlačan je i zbog kvalificirane radne snage u kombinaciji s konkurentnom strukturom troškova“, izjavila je Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke.

  Bosna Bank International u narednoj godini obilježava jubilej 20 godina svog poslovanja koje je bogato brojnim aktivnostima kako na području bankarskog poslovanja i usluga, tako i u segmentu nebankarskog djelovanja. Poseban pečat aktivnostima BBI banke daje organizovanje Sarajevo Business Foruma, a od prije dvije godine i Međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair-a

    Nogomet -Juniorke BiH u prvom prijateljskom meču odigrale neriješeno s Bugarskom

  „Naša je praksa da u pripremi ovih događaja uključimo što širi krug predstavnika kompanija i privrednih udruženja, asocijacija i komora, kako bismo u program uvrstili aktuelne teme. Današnjem VIP druženju u Bihaću prisutni su predstavnici komora, udruženja poslodavaca, razvojnih institucija, kompanija i brojni privrednici sa područja USK. Danas smo u jednoj ugodnoj diskusiji razmijenili informacija i iskustava o potencijalima rasta i razvoja, prioritetnih mjera koje treba preduzeti, te dali ključne smjernice kompanijama za učešće na SBF 2020. Cilj je da se identifikuju profili poslovnih partnera i investitora sa kojima bi bilo najkorisnije uspostaviti saradnju, najefikasnije i najbrže doprinijeti razvoju i povećati konkurentnost cjelokupne bosanskohercegovačke privrede“, izjavila je Emina Šišić, članica Uprave BBI banke.

  Potencijale koje nudi BBI VIP Business Club i BBI banka za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i pronalazak tržišta prezentirala je Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba.

  „Mi iz BBI banke smo tu da pomognemo svim privrednicima sa područja USK da se pripreme i adekvatno predstave na predstojećem Sarajevo Business Forumu 2020.“, kazala je Čolić.

    SAMO U BIH/ Smanjio se broj nezaposlenih, ali i zaposlenih

  Rukovodeći kadar BBI banke susreo se danas i sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem i prezentirao mu mogućnosti predstavljanja projekata USK na predstojećem Sarajevo Business Forumu.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU