Bećirović: Ljudima moramo pokazati dobar put u lošem vremenu

Kandidat više opozicionih stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović poručio je danas na Zajedničkoj Konvenciji opozicionih stranaka da ljudima moraju pokazati dobar put u lošem vremenu te da postoji snaga koja će ih zaštititi.

Za razliku od onih koji govore o rezervnim opcijama, Bećirović je kazao da su se danas okupili u velikom broju kako bi cijeloj BiH poručili da oni nemaju rezervi plan, opciju i izbor, već samo jedan, a to je jedna domovina BiH, od Save do mora i od Drine do Une.

– Pred nama nije politička bitka za funkcije, već za prava i slobodu BiH, pred nama nisu pitanja da li ćemo ili ne, mi naprosto moramo. Moramo zajedno pobijediti siromaštvo, strah, tenzije i lopovluk, moramo ljudima dati kisika da vide da se može disati i bez ovog beznađa – poručio je Bećirović.

Podsjetio je da BiH ima duboke korijene i snažne antifašističke temelje te da ne smiju ponavljati grešku aktuelnih vlastodržaca, koji misle da je historija počela od njih.

– Sva velika djela u BiH uradili smo zajedno, a sve velike tragedije su učinjene od zlotvora koji nisu htjeli da budemo zajedno. Samo ujedinjeni i u 21. stoljeću imamo šansu, razjedinjeni i podijeljeni osuđeni smo na izolaciju i propadanje – kazao je.

Tvrdi da je ogromna čast i odgovornost biti kandidat za člana Predsjedništva, a posebno jer su ga podržali ljudi svih nacija i vjera.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU