Benjamina Karić: “Kabiri mi je poslao prijeteći paket”; Kabiri: “Vrši pritisak na vlasti da me izoluju i ušutkaju”

Na adresu Vijećnice jučer je nakon svega stigao paket Amira Grossa Kabirija naslovljen na gradonačelnicu Benjaminu Karić sa zastavom i šalom Izraela i porukom: “Nećemo zaboraviti ni oprostiti”.

Ovo je objavila Karić na svom Twitter profilu poručujući da Kabiri svojim podmuklim metodama nastavlja svoje pritiske i prijetnje.

Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u KS koji su koordinisano reagovali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila.

Vjerujem u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i bilo kakvi pokušaji zastrašivanja neće me uplašiti. Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama“, napisala je Karić.

Uslijedili su i brojni komentari na društvenim mrežama, a gotovo svi poručuju da stranac u našoj državi ne može ovoliko biti slobodan i vršiti pritiske na legitimno izabranu gradonačelnicu glavnog grada.

“To je bolesnik”; “On sve granice prelazi”; “Čovjek te kvalitetno trola”; “Ovolika količina slobode prelazi crtu”; samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Nakon svega, oglasio se i sad Kabiri.

“Poruka koju sam uputio gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karich je šal ‘sa Izraelom uživo’.

Gradonačelnica insistira na negiranju djela masakra i terora koje je Hamas počinio 7.10.2023., raspirujući duhove protiv jevrejskih zajednica u zemlji i izazuvajući opasnu delegitimizaciju koja će na kraju dovesti do fizičkih povreda Jevreja i Izraelaca u BiH.

Nakon moje legitimne kritike i činjenice da ona nije u stanju da se nosi sa tim, ona, zajedno sa ostalim političarima, vrši pritisak na vlasti da me izoluju i ušutkaju istinu koju zastupam.

Ovaj potez, koji je rezervisan za totalitarne zemlje, neće uspjeti gospođi Karić, nijedan Jevrej neće spustiti glavu nakon prijetnji javnih ličnosti koje podržavaju terorizam, a koje vjeruju da su imune na kritike. Sretan sam što je izraelska zemlja iza mene, zahvaljujem se ambasadorici Izraela u BiH Galit Peleg na nepokolebljivoj podršci i ponosim se svojom zastavom.

Sloboda govora je temeljna u svakoj demokratiji, a ja ću stajati iza svog prava da kažem ono u šta vjerujem. Sa Izraelom uživo“, kazao je.

The post Benjamina Karić: “Kabiri mi je poslao prijeteći paket”; Kabiri: “Vrši pritisak na vlasti da me izoluju i ušutkaju” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU