2.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Bešlić i mještani zajedno u rješavanju problema mostarskog deponija

 Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić danas se zajedno sa svojim suradnicima te djelatnicima Službe za inspekcijske poslove sastao s predstavnicima mještana u blizini odlagališta otpada kojom gospodari J.P. “Deponija” Mostar.

Sastanak je održan u mjesnoj zajednici Vrapčići gdje se na obostrano zadovoljstvo potvrdila suradnja te spremnost na rješavanje problema vezano za deponiju, a sudionici sastanka složili su se da je tu suradnju potrebno još dublje intenzivirati, priopćeno je Ureda gradonačelnika.

“Kako sam obećao predstavnicima mještana, došao sam kako bi potvrdili suradnju te zajedničkim naporom pokušali otkloniti postojeće probleme”, kazao je gradonačelnik Bešlić, naglasivši kako između sudionika sastanka postoji veliko međusobno poštovanje i spremnost na zajednički rad.

Bešlić je zajedno s mještanima obišao područje J.P. “Deponije” d.o.o. Mostar te potok Sušicu.

“Veoma je važna komunikacija s lokalnim vlastima te ukazivanje na probleme koje će Grad Mostar u okviru svojih mogućnosti pokušati riješiti”, poručio je gradonačelnik Bešlić.

Naglašeno je da Grad Mostar nije u mogućnosti riješiti sve probleme te da je poslana inicijativa Vladi FBiH te Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, koji bi se trebali uključiti u rješavanje tih problema.

Nakon desetodnevne blokade regionalnog odlagališta otpada mještani okolnih naselja 20. lipnja deblokirali su područje oko J.P. “Depnije” Mostar te je dogovoreno formiranje stručnog tima koji će raditi na iznalaženju novih mogućnosti za sanaciju ili premještanje odlagališta s trenutne lokacije, kao i traženja nekih dugoročnih suvremenih rješenja pri zbrinjavanju otpada, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i zaštiti mještana koji žive blizu deponije, podsjećaju iz Ureda gradonačelnika.

- Oglašavanje -

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima