Besplatno članstvo u Gradskoj biblioteci Bugojno za studente i učenike

Najnovijom odlukom rukovodstva Kulturno-sportskog centra Bugojno, studenti i učenici osnovnih i srednjih škola bit će oslobođeni plaćanja članarine u Gradskoj biblioteci u tom gradu.

-Primjena ove odluke počet će od 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, datuma koji nosi najljepšu simboliku. Na ovaj način, šaljemo poziv svima onima kojima je BiH u srcu, da ljubav prema domovini iskažemo tako što ćemo se takmičiti u znanju i pozitivnim inicijativama, kako bi naša država imala budućnost kakvu svi želimo – kazao je direktor KSC-a Mirza Idrizović.

Dodaje da je jedan od ciljeva ove novine u radu Gradske biblioteke da se mladi ljudi potaknu da što više čitaju, kako bi njihovo obrazovanje bilo što potpunije.

  • Želimo da mladi češće koriste usluge naše biblioteke, odnosno bogate riznice pisane riječi, koja je postala prepoznatljiva i izvan lokalnih okvira – naglasio je.

Inače, Gradska biblioteka u Bugojnu je 2018. potpuno renovirana i opremljena po uzoru na najsavremenije biblioteke u našoj zemlji.

Bogatim fondom knjiga svih žanrova, i sadžajima koji se realiziraju pod njenim okriljem, postala je omiljeno mjesto ljubitelja knjiga, a posebno srednjoškolaca koji u posljednje vrijeme organiziraju veoma posjećene i interesantne književne susrete.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU