15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Bevanda: Očekujem da se sjednice sazivaju sukladno zakonu i Poslovniku

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda kazao je danas kako očekuje da se sjednice Vijeća ministara BiH sazivaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu te da se na taj način formira i priprema dnevni red.

– Možda postoje takvi, ali ja nisam ministar koji se može spremiti za sjednicu ako mu se dostavi matrerijal za 72 točke u roku kraćem od 24 sata i to bez kompletnih mišljenja nadležnih institucija – kazao je Bevanda, očitujući se u vezi s današnjim izjavama i izvještajima o neodržavanju sjednice Vijeća ministara BiH.

Istodobno, naveo je kako je, poštujući zakon i Poslovnik obavijestio predsjedatelja Vijeća ministara BiH o svom nedolasku na sjednicu uz precizno obrazloženje, te da nije zaintersiran ni za čije paušalne ocjene o blokadama i opstrukcijama.

– Očekujem da Vijeće ministara, iako u tehničkom madatu, ostane na strani zakonitosti, poštivanja procedura i dobrih međuljudskih odnosa – poručio je Bevanda, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

(FENA) M.B.

- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima