Bh dijaspora iz Turske pobjednik 19. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH u futsalu održanog na Vlašiću


Danas je Travnik bio domaćin 19. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH u futsalu, koje je organizirala Svjetska dijaspora Bosne i Hercegovine. Na prelijepom Vlašiću, od 3. do 5. svibnja 2024. godine, ekipe iz cijelog svijeta su se okupile kako bi se nadmetale za titulu šampiona. Titulu najboljeg odnijela je ekipa bh dijaspore iz Turske, koja je u finalu savladala Dansku na penale a treće mjesto pripalo je dijaspori iz Austrije, dok.su četveroplasirani naši ljudi iz Njemačke.

bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću

SP-a bh. dijaspore u futsalu je najmasovniji oblik okupljanja mladih iz BiH ili porijeklom iz BiH koji žive u dijaspori. Prvo prvenstvo je bilo organizırano u Linzu, Austrija, nakon toga održavano je svake godine u drugoj zemlji i zasnovano je na principu okupljanja mladih iz 16 država svijeta i po osnovu jedna zemlja jedna ekipa (jednu zemlju može predstavljati samo jedna ekipa).

Reprezentacije iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Belgije, Švicarske, Švedske, Danske, Norveške, Finske, Turske, Engleske, Nizozemske, Njemačke, Italije i Luksemburga.. Svi su došli u petak, 3. svibnja, a u subotu, 4. avibnja 2024., sportska dvorana hotela “Sunce” svjedočila je intenzivnim utakmicama.

Zrijebanje je održano u petak, u hotelu “Sunce”, dok je sastanak rukovodstva SSD BiH održan istog dana. Veliku podršku i partnerstvo pruža Općina Travnik, dok je visoki pokrovitelj ovog spektakla predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović.

Ali ovo nije samo sportski događaj. Prije natjecanja, održani su sastanci sa predstavnicima Travnika i nadležnim ministarstvima BiH za dijasporu, piše TNTportal.ba. bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću bh dijaspora iz turske pobjednik 19. svjetskog prvenstva dijaspore bih u futsalu održanog na vlašiću

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU