Bh. kamiondžije ostale bez kamiona: Za kazne duguju državi skoro 7.000 KM

Od M. M i A. M. iz Banja Luke oduzeta su teretna vozila Iveco jer je kontrolom utvrđeno da je kod obojice evidentiran dug od skoro 7.000 KM, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

“Prilikom pretresa vozila Iveco, kojim je upravljao M. M. iz Banja Luke je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom koje nije bio registrovan, kao i da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Također, u tovarnom prostoru navedeno lice je prevozilo drvne sortimente bez dokumentacije. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je M. M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.120KM”, navodi se u saopćenju.

U saopćenju se još dodaje da je istog dana, izvršena i kontrola, također, teretnog vozila Iveco, kojim je upravljao A. M. iz Banja Luke.

Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da u tovarnom prostoru prevozi drvne sortimente bez dokumetacije. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je A. M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 5.555KM.

Zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od navedenih lica vozila su oduzeta, te će protiv istih biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

O navedenom je obavješteno Šumsko gazdinstvo Banja Luka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente.

Također, o svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

bh. kamiondžije ostale bez kamiona: za kazne duguju državi skoro 7.000 km

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU