BiH: Pojačan promet vozila na pojedinim graničnim prijelazima

Jutros je pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (regulacija semaforima).

Zbog radova na zamjeni rasvjete u tunelu Karaula (Kladanj-Olovo) od 09 do 14 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na putevima Živinice-Stupari (Đurđevik) i Mostar-Čitluk (Kobilovača).

Zbog nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Božića od sutra, 24. decembra od 12 sati do ponedjeljka, 26. decembra do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost, a posebno je gusta uz rijeku Savu, Drinu, Lašvu i Bosnu, kao i na širem području Tuzle, Sarajeva, Travnika, Viteza i Goražda. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Apeluje se na vozače da voze oprezno, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU