-11.2 C
Sarajevo
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
Još

  BiH ponovo na listi visokorizičnih zemalja / Ovo su novi uslovi za ulazak u Njemačku

  Njemačke vlasti vratile su Bosnu i Hercegovinu na listu visokorizičnih zemalja te će od nedjelje biti otežan ulazak u ovu zemlju.

  Mjere predviđaju da osobe koje nisu vakcinisane ili preležale koronu će morati u karantin.

  Pored Bosne i Hercegovine na listu zemalja sa višim rizikom infekcije od koronavirusa, vraćene su, između ostalih, Srbija, Sjeverna Makedonija, ali i zemlje Evropske unije kao što su Francuska, Austrija, Litvanija, Bugarska, kao i druge države sa više strana sveta.

  - Oglašavanje -

  Što se našeg regiona tiče Hrvatska je na listi visokorizičnih zemalja od 24. oktobra prošle godine, Crna Gora od 15. avgusta, a Slovenija od 26. septembra.

  Od nedjelje svi putnici koji žele ući u Njemačku morat će da se registruju elektronski, a moraju da imaju certifikat o vakcinaciji, ili o preležanoj bolesti izazvenoj koronavirusom ili negativan test.

  Vakcinisani i izliječeni ne moraju u obavezni desetodnevni karantin. Osobe koje, nisu preležale koronu i nisu vakcinisane, mogu se osloboditi izolacije najranije petog dana testiranjem na koronu.

  Nevakcinisana djeca, mlađa od šest godina izuzeta su od ove mjere i njima se karantin prekida automatski nakon pet dana.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO