BiH traži novog selektora: Slavni Nijemac najveći favorit! Da li je Ćiro realna opcija?

Robert Prosinečki je bivši, Bosna i Hercegovina traži novog izbornika.

Dnevni avaz piše da je Nogometni savez BiH već stupio u kontakt s nekim kandidatima. Na stolu su mnogobrojna imena, među njima i poznati inozemni stručnjaci.

To su Sven-Goran Eriksson, Felix Magath, Chris Coleman, Rene Girard te Walter Zenga.

Navodno je Magath, slavni njemački nogometaš i stručnjak poznatoj po željeznoj disciplini, najveći favorit. Spekulira se da za njega najviše druka savjetnik Izvršnog odbora NSBiH Zvjezdan Misimović, kojeg je Magath trenirao dok su zajedno bili u Wolfsburgu, piše Gol.

Naravno da se spekulira i s imenima iskusnih stručnjaka iz BiH i regije. To su: Dušan Bajević, Safet Sušić, Miroslav Ćiro Blažević, Meho Kodro, Amar Osim, Husref Musemić, Milovan Rajevac, Mladen Krstajić, Radomir Antić…

Kao mogući izbor spominje se i trenutačni izbornik mlade BiH reprezentacije Vinko Marinović, ali i bivši trener Slobode iz Tuzle Zlatan Nalić.

Primijetili ste da je jedan od kandidata bivši izbornik Vatrenih i Zmajeva, legendarni Ćiro Blažević.

Kolika je šansa da 85-godišnji Ćiro opet sjedne na klupu BiH reprezentacije? Ima li u tom dimu vatre?

“Navijači su skandirali moje ime na posljednjoj utakmici BiH s Italijom u Zenici. To mi je najveća satisfakcija”, kazao nam je Ćiro, s kojim smo nedavno porazgovarali o toj tematici.

Očito je da u javnosti u BiH ima mnogo onih koji bi podržali njegov izbor. Na pitanje bi li se prihvatio posla, retorički nam je odgovorio:

“U jedno sam siguran: sada sam bolji trener nego ikad!”

Ćiro nam je otkrio da nije bilo izravnog kontakta s čelnicima BiH Saveza, ali ističe da je u dobrim odnosima s vrhuškom.

“Podržavao sam Prosinečkog i čuvao mu leđa koliko god sam mogao. Uvjeren sam da bi se plasirao na Euro kroz play-off. No trenera drže rezultati, a oni nisu bili na razini očekivanja. Tako je to u nogometu.”

Na našu konstataciju da reprezentacija BiH treba izbornika koji je u stanju u kratkom roku vratiti samopouzdanje malodušnoj momčadi i probuditi nadu kod navijača, Ćiro je znakovito odvratio:

“Za takav posao nema boljeg čovjeka od mene.”

Činjenica jest da je po godinama ušao u visoku starost, no Ćiro još uvijek pršti od energije. Zdravlje ga dobro služi, tu nema problema. I tijelom i duhom izgleda puno mlađe. Još uvijek mu mozak radi sto na sat, još uvijek je rječit i lucidan kao da je na sredini karijere.

Jasno je da Ćiro ne može biti dugoročno rješenje, ali kratkoročnu akciju kakva je priprema momčadi za doigravanje, prije svega psihološka, sigurno bi mogao odraditi bez problema.

Ćiro je već jednom pokazao da je u stanju u kratkom roku ujediniti BiH i dignuti je na noge. Zmajevi nasušno trebaju dobru atmosferu i puno pozitive. Situacija kao stvorena za velikog majstora motivacije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU