BiH: U srednjoj školi maltretirali dječaka s autizmom

U srednjoj školi maltretirali dječaka s autizmom, a onda se oglasio direktor…

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se sramotan snimak iz srednje škole u Cazinu na kojem se vidi kako jedan mladić u učionici maltretira dječaka s autizmom, piše Klix.

Kako je navedeno, incident se desio u Drugoj srednjoj školi u Cazinu, a kako se jasno može vidjeti na snimku, dječaka je maltretirao vršnjak koji je tom prilikom bacao njegove stvari na pod i gurnuo mu stol. Dječak koji je žrtva vršnjačkog nasilja, ima autizam.

Tim povodom oglasio se i direktor Druge srednje škole u Cazinu Haris Ćoralić te najavio da će škola poduzeti zakonom propisane mjere kako bi kaznili pojedince koji su učestvovali u ovom sramotnom činu.

dječaka s autizmom
bih: u srednjoj školi maltretirali dječaka s autizmom

“U toku jučerašnjeg dana putem društvene mreže Facebook, pojavio se videozapis u kojem se mogu primijetiti elementi vršnjačkog nasilja, a koji se, na osnovu prikazanog, desio u našoj školi i u kojem su akteri učenici naše škole. Škola je odmah po saznanju i utvrđivanju identiteta istih, reagirala te slučaj prijavila nadležnima, a u okviru svojih nadležnosti, Škola će poduzeti Zakonom propisane mjere”, izjavio je Ćoralić te pozvao javnost da se suzdrži od neprimjerenih komentara.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU